Onze historiek

Het verhaal van Carrosserie Robby

 

Onze historiek

Het verhaal van Carrosserie Robby

Al sinds 1911 is de familie Van Dyck actief in de autosector.

August Van Dyck en zijn zonen waren schrijnwerkers-wagenmakers en fabriceerden in Zoersel de (houten) opbouw voor lichte vrachtwagens. In 1957 besliste één van de zonen, Emiel Van Dyck, zich toe te leggen op de herstelling van personenwagens. Hij week daarvoor uit naar de huidige locatie in Oostmalle. Hij noemde zijn zaak Carrosserie Robby naar zijn zoon Robert, die ook in het atelier kwam werken.

Aankondiging van de opening van Carrosserie Robby te Oostmalle in een plaatselijk krantje.

In 1984 werd Robert Van Dyck zaakvoerder. In de jaren die volgden, zag hij de autosector en de bijhorende hersteltechnieken fel veranderen. Om zijn klanten professioneel te kunnen blijven helpen, speelde  hij steeds op die veranderingen in. Zijn vakmanschap gaf hij door aan zijn zoon Wim, toen ook die aan het werk ging bij Carrosserie Robby.

Sinds 2010 is Wim Van Dyck zaakvoerder. Meer dan ooit is het nodig om bij te blijven met de allernieuwste technieken. Daarom kan u bij Carrosserie Robby ook terecht voor zaken als hagelschade, spot-repair, werken aan hybride en elektrische voertuigen, calibratie van rijhulpsystemen (ADAS), enz.

Zo staat Carrosserie Robby al drie generaties lang garant voor een persoonlijke service en een perfecte herstelling.